[3] De Gooi- en Eemlander
















Beatrix verschilt niet écht veel van doorsnee-senior

Gepubliceerd op 25 januari 2008, 14:57
Laatst bijgewerkt op 25 januari 2008, 15:31

De koningin is een bijzondere Nederlander. Al is het maar omdat zij staatshoofd is, in een paleis woont en íets meer geld op haar bankrekening heeft staan dan de meeste landgenoten. Maar in vergelijking met haar 65.815 leeftijdsgenoten blijkt de vorstin niet eens zo heel bijzonder te zijn.

Dat koningin Beatrix net als haar leeftijdsgenoten gewoon AOW ontvangt is al lang geen geheim meer. Critici schreeuwden vijf jaar geleden moord en brand, maar het illustreert wel dat ook het staatshoofd een 'gewone' Nederlander is. Toegegeven: ze verdient een beetje meer dan haar medezeventigers. Maar ze behoort dan ook tot het handjevol vrouwelijke zeventigers in ons land dat überhaupt nog werkt.
Voor dat werk ontvangt Beatrix een uitkering - zo heet dat officieel. In 2007 bedroeg het inkomensdeel daarvan, exclusief AOW, 762.000 euro. Dat is exclusief de vergoeding (in totaal zo'n drie miljoen) die de koningin ontvangt om haar personeel te betalen en andere kosten te dekken.
Ter vergelijking: het gemiddelde jaarinkomen van de Nederlandse zeventiger is 13.500 euro. Maar die zijn meestal ook minder hoog geschoold dan drs. Van Oranje-Nassau. Doorstuderen was eind jaren vijftig, begin jaren zestig immers geen vanzelfsprekendheid.

===
http://www.gooieneemlander.nl/nieuws/bijlagen/plus/article3036294.ece?showComments=0
===

Geen opmerkingen:

Bezoekers